Verksamhetschef – Radiologiska kliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Radiologiska kliniken söker dig som vill leda verksamheten och bli en del av vårt team på vår resa framåt. Vi är på språng och tar nu stora kliv för att utvecklas som basenhet. I denna utveckling kommer du som verksamhetschef ha en viktig roll. Vi erbjuder dig en spännande roll i en verksamhet som kännetecknas av höga flöden och som är det diagnostiska navet på Länssjukhuset. Vår verksamhet utvecklas ständigt och ny teknik integreras i arbetet. Vårt pågående arbete med att få PET-CT på plats är ett av de otroligt viktiga steg som vi nu tar samt även en utökning av MR diagnostiken. Vi har en modern maskinpark och framåtsträvande miljö där vi alltid har patienten i fokus. Vi är ett team med olika lång erfarenhet och professioner vilket vi ser som en fantastisk tillgång i vår utvecklingsresa.

I rollen som verksamhetschef ansvarar du för klinikens verksamhet, medarbetare och ekonomi samt följer upp mål och resultat. Ditt arbete ska leda till en god och säker vård för våra patienter där värdegrundsfrågorna ligger i fokus. Du har personalansvar för klinikens tre avdelningschefer samt 27 läkare.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Du har akademisk examen, relevant för vår verksamhet. Vi söker dig med chefserfarenhet och har du arbetat som chef inom hälso- och sjukvård är meriterande.

Vi söker dig som är kommunikativ och tydlig i ditt ledarskap och har god förmåga till helhetssyn. Som person är du duktig på att skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna. Du arbetar alltid patientcentrerat när beslut fattas och när framtida behov ska beaktas. Det är även viktigt att du är nyfiken och lösningsorienterad i utvecklings- och förändringsprocesser samt samarbetar för att uppnå gemensamma mål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Radiologiska klinikens kännetecknas av driv, utveckling och närvaro. Vi vill att våra medarbetare ska känna trygghet och delaktighet i sitt arbete och utvecklas med uppdraget. För oss innebär det ett närvarande ledarskap, tid för kompetensutveckling, reflektion, teamarbete och möjlighet till karriärsutveckling. Vi är en mellanstor klinik som ger möjlighet till både bredd och specialisering inom våra olika professioner. Vi är ca 100 medarbetare som på olika sätt bidrar för att utveckla och förvalta ny kunskap inom de olika undersökningar vi erbjuder, både akuta och elektiva. Vi arbetar i en modern maskinpark med CT, slätröntgen, MR, angiografi, mammografi, ultraljud och genomlysning. Ett arbete pågår för att få PET-CT på plats till 2026 och en utökning av MR diagnostiken pågår också. Tillsammans skapar vi en arbetsplats med stort engagemang och delaktighet, där alla ges möjlighet att vara med och påverka. Vi kombinerar ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke och ser att tekniken som finns inom vårt område hela tiden utvecklar oss och skapar stora möjligheter för våra medarbetare att utvecklas med den.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/745

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-09-28
Upplysning om tjänsten

Annkristin Svensbergh, sjukhuschef

0480-448210
Upplysning om tjänsten

Björn Flodmark, Läkarföreningen

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Carl Wyckman Vision

0491-782416
Upplysning om tjänsten

Larita Vigander, Kommunal

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Rebecca Håkansson, Vårdförbundet

0480-81000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 29 september 2022 Lämna synpunkter på innehållet