Verksamhetschef Hudkliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en klinik med korta beslutsvägar. Hudkliniken består av hud- och STI-mottagning, samt regionens sårcentrum, och har 22 engagerade och kompetenta medarbetare. Kliniken arbetar processinriktat där grupper bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare tillsammans driver ett kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete inom olika områden, exempelvis psoriasis, tumörer och STI. Hudkliniken bedriver viss kirurgi och har ett mycket gott samarbete med kirurgkliniken och öron- näsa- halskliniken samt privat ögonläkare.

I rollen som verksamhetschef ansvarar du för klinikens verksamhet, medarbetare och ekonomi samt följer upp mål och resultat. Ditt arbete ska leda till en god och säker vård för våra patienter där värdegrundsfrågorna ligger i fokus. Verksamheten genomsyras av chefer med ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att vara ett föredöme som inspirerar och motiverar sin omgivning och skapar delaktighet. Du har personalansvar för klinikens sex läkare och en avdelningschef.

Chefskapet är på deltid och tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession. Tjänsten kombineras med kliniskt arbete som specialistläkare eller sjuksköterska på kliniken.

Vi söker

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot hälso- och sjukvård och erfarenhet inom din profession. Tidigare chefserfarenhet och forskningsbakgrund är meriterande.

Som person är du duktig på skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna. Du är strukturerad och har god förmåga till planering och helhetssyn och samarbetar för att uppnå gemensamma mål. Vi vill att du är lösningsorienterad och arbetar patientcentrerat när beslut fattas och när framtida behov ska beaktas. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Hudkliniken har en lång tradition av att ligga i nationell framkant när det gäller att introducera nya behandlingar för patienter med svåra inflammatoriska hudsjukdomar. Det finns en väl utarbetad rutin för uppföljning av patienter med systembehandling mot psoriasis och eksem, samt för dokumentation i kvalitetsregister. Remisshanteringen är helt digital med kliniska fotografier och dermatoskopifoton.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/1229

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-02-08
Upplysning om tjänsten

Annkristin Svensbergh, Sjukhuschef

0480-448210
Upplysning om tjänsten

Björn Flodmark, Läkarföreningen

0480-81000(vxl)
Upplysning om tjänsten

Carl Wyckman, Vision

0480-81000(vxl)
Upplysning om tjänsten

Rebecca Håkansson, Vårdförbundet

0480-81000(vxl)
Upplysning om tjänsten

Malin Lindestål, Kommunal

0480-81000(vxl)

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30