Verksamhetschef till Kirurgkliniken

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Kirurgkliniken är en av de största och viktigaste klinikerna vid Västerviks sjukhus. Rollen som verksamhetschef innebär att du leder och fördelar arbetet på kliniken och har ett nära samarbete med övriga kliniker på sjukhuset och sjukhusledningen. Du kommer att vara direkt ansvarig chef för klinikens totalt fyra avdelningschefer samt klinikens ca 25 läkare. Du bär ansvar för att sätta både kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska. Du följer upp hur arbetet går framåt gentemot enhetens mål och samordnar resurser utifrån det.

Den medicinska utvecklingen går snabbt och det är i rollen som verksamhetschef ditt ansvar att säkerställa att kliniken följer med i nya behandlingsformer och metoder. Verksamheten står för ett förhållningssätt som utgår ifrån ett engagerat ledar- och medarbetarskap som är baserat på kunskap och motivation. Som verksamhetschef ingår du i operationsstyrelsen och även regionala nätverk. Sydöstra sjukvårdsregionen där Region Jönköpings län och Region Östergötland ingår bredvid Region Kalmar län utgör en viktig samarbetsyta att verka i.

Du kommer ingå i sjukhusets ledningsgrupp och rapporterar direkt till sjukhuschefen.
Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession

I Region Kalmar län har vi valt att arbeta med, och utbilda våra chefer, inom det utvecklande ledarskapet (UL) som kännetecknas av att vara föredöme, visa personlig omtanke och kunna inspirera och motivera sina medarbetare. 
Chef och ledarskap inom Region Kalmar län.

Som anställd inom Region Kalmar län har du en mängd förmåner, läs mer här: Förmåner inom Region Kalmar län.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet. Vi ser gärna att du som söker är läkare inom kirurgi eller urologi. Andra yrkesgrupper är välkomna att söka men en bakgrund och kunskap inom kirurgisk verksamhet eller omvårdnad är då ett krav. Tidigare erfarenhet av chef- och/eller ledarskap är ett krav för tjänsten men här får du även möjlighet att utveckla dina färdigheter med stöd av UL-metodiken.

Vi tror på ett tydligt och utvecklingsinriktat ledarskap där samarbete är av största vikt. Där man som ledare tar ansvar för mål och hjälper till på det sätt som behövs för att gruppen ska prestera. Du ska vara drivande för att främja ett klimat som sätter ”patienten först” i hela vårdkedjan. Som person har du god självinsikt och har förmåga att dra lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen. Du har förmåga att tänka strategiskt och ser på sakers långsiktiga betydelse och samtidigt agera beslutsamt trots begränsad information eller svåra omständigheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Kirurgkliniken består av två vårdavdelningar, en mottagning samt endoskopimottagning. Totalt arbetar ca 120 anställda på kliniken. Kliniken bedriver både kirurgisk och urologisk vård. Kirurgkliniken är en av Västerviks sjukhus kärnverksamheter. Kirurgkliniken bedriver en bred verksamhet inom allmän kirurgi med fullt akutkirurgiskt uppdrag. Vården präglas av kunniga och engagerade medarbetare, god tillgänglighet och bra resultat som redovisas öppet i tillämpliga kvalitetsregister. Kliniken bedriver ett kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete, allt med avsikten att komma medborgarna till del.

"Hos oss är vi inte bara arbetskamrater - vi är kamrater på riktigt!"

Information om Västervik - skärgårdsstaden i Småland!

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/748

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-10-31
Upplysning om tjänsten

Henrik Holmberg, Sjukhuschef

0490-874 14
Upplysning om tjänsten

Mia Hasselquist, HR-chef

0490-863 54
Upplysning om tjänsten

Moa Bodlund Odensten, Läkarföreningen

0490-860 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Patrik Ålstam, Vision

0490-860 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Larita Vigander, Kommunal

0490-862 30
Upplysning om tjänsten

Marie Eklind, Vårdförbundet

0490-860 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 1 november 2021 Lämna synpunkter på innehållet