Verksamhetsutvecklare

Regionstab

Vi erbjuder

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling, här har du alla möjligheter att påverka och få saker gjorda. Hos oss arbetar vi som ett lag, lyssnar och drar åt samma håll. Vi stödjer i vår organisations förflyttningar och byggandet av en lärande organisation. Systematiskt förbättringsarbete, innovation, digital transformation och nära vård är viktiga delar i vårt arbete. För att få ytterligare fart i detta arbete söker vi nu dig som verksamhetsutvecklare för att utveckla och stödja regionens arbete med användardriven utveckling och bygga den bästa invånarupplevelsen.

Som verksamhetsutvecklare vid enheten för Lärande och förnyelse inom Regionstaben kommer du att ha en nyckelroll i vår organisations strävan att ständigt öka värdet för de som vi är till för. En viktig utgångspunkt är att involvera patienter, närstående och medarbetare i utformningen av tjänster som skapar värde i människors vardag. Lärande och förnyelse är samordnande och drivande inom regionens utvecklingsarbete och vi arbetar med invånarmedverkan, förbättrings- och förändringsledning, forskning, innovation, lärande och framtidsspaning. Du kommer att ha ett spännande arbete med både strategiska och operativa frågeställningar. Hela vägen från nulägesanalys, strategi, målsättning, genomförande, kommunikation, uppföljning och dokumentation är det du som ser vad som kan eller måste göras – och du ser till att det händer.

Vi söker

Region Kalmar län befinner sig på en spännande förändringsresa där kvalitet och utveckling är den övergripande strategin och verksamhetsutveckling en viktig del för att nå våra mål. Nu söker vi dig som verksamhetsutvecklare med god människokännedom. Du kommer att ha en roll nära de invånare som visat intresse för att samskapa i våra utvecklingsarbeten samt strategiskt arbeta med att skapa bättre förutsättningar för involvering genom att varje dag förbättra strukturer och verktyg. Finns det nya och bättre möjligheter för våra verksamheter att fånga invånares behov så är det du som hittar dem och stödjer införandet. Du kommer även delta i de utbildningsinsatser som enheten håller för att bygga förmåga till systematiskt förbättringsarbete och här bidrar du med verktyg och metoder för användarinvolvering.

Du förstår och drar nytta av nya innovativa möjligheter och får gärna ha erfarenhet av att arbeta med utvecklingsarbeten i offentlig verksamhet. Du har ett strategiskt förhållningssätt till utveckling och arbetar för att en kultur av systematiskt förbättringsarbete och lärande skall genomsyra organisationen.

Du kommer också ha ett nära samarbete med våra kommuner genom rollen som utvecklingsledare inom området brukarmedverkan.

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, kunskap och erfarenhet av behovsorienterat utvecklingsarbete och användarinvolvering. Du får gärna ha erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård eller kompetens och erfarenhet inom tjänstedesign och samskapande med användare. För att trivas och lyckas med arbetet tror vi att du är en kommunikativ och pedagogisk talang, genuint nyfiken med förmågan att lära andra och modet att tänka tvärt om. Du kan sätta upp projekt och leda ett team, inspirera att ta nya steg samt tryggt guida genom förändring när resan till nytt mål börjar kännas motig. Du ser en självklarhet i att utgå från behov, involvera användaren i förbättringsprocessen samt att samla kunskap från gränslandet mellan organisation och omgivning. Du är duktig på att se möjligheter och bygga relationer – samtidigt som du är briljant på att planera, organisera och genomföra. Du trivs i den digitala världen – och ser digitala lösningar som naturliga möjligheter i ditt arbete. Du navigerar obehindrat i Office-paketet och vet hur du skapar en kommunikativ presentation.

Sist men inte minst drivs du av att varje dag kunna skapa ett friskare, tryggare och rikare liv för varje invånare i Kalmar län.

Vår arbetsplats

Enheten för Lärande och förnyelse inom Regionstaben arbetar strategiskt och övergripande med att skapa goda förutsättningar för att våra länsinvånare ska kunna leva ett rikt och hälsosamt liv. Enheten spanar i framtiden och letar efter det som kan bli nutid, utmanar samt driver regionens steg mot förnyelse och förbättrad kvalitet. Nära samarbete med invånare, medarbetare, kommuner och andra intressenter är en viktig del i vårt arbete.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/514

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-08-14
Upplysning om tjänsten

Magnus Persson, Utvecklingsdirektör

0480-84525

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30