Vikariat kurator Barn-och ungdomshabiliteringen Västervik

Region Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett självständigt, utvecklande arbete som kurator på Barn och ungdomshabiliteringen i Västervik.
Du arbetar med bedömning och behandlingsarbete. Du har stödsamtal och krissamtal. Som kurator företräder du den psykosociala kompetensen i teamet och är den som håller dig uppdaterad kring aktuell lagstiftning. Arbetet innebär samverkan med bland annat myndigheter, socialtjänst, skolor, Försäkringskassa, Arbetsförmedling.

Vi söker

Vi söker dig med Socionomutbildning. Erfarenhet av arbete på habilitering och med barn och ungdomar är önskvärt. Landstinget i Kalmar arbetar efter värderingarna öppet, engagerat och kunnigt, vilket är naturliga delar för dig som medarbetare i vår organisation. Du är empatisk, ödmjuk, ansvarstagande och självständig i ditt arbete. Du har lätt för att ta egna initiativ och du gillar att vara med och aktivt utveckla både verksamheten och arbetssätten kring våra patienter. Att arbeta i team kring patienterna är naturligt för dig. Då du arbetar ensam i din profession är det av stor vikt att du är trygg i din professionella roll Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Vår arbetsplats

Basenheten Habilitering Nord omfattar barn-, ungdoms och vuxenhabilitering i Kalmar Läns sex norra kommuner. Upptagningsområdet motsvarar norra delen av Kalmar län på ca 110 000 invånare och har ca 900 patienter. I verksamheten ingår ca 50 medarbetare bestående av professionerna; arbetsterapeut, sjukgymnast, psykolog, kurator, logoped, specialpedagog, läkare, sjuksköterska och teamsekreterare. Erfarenhet, stor kompetens och arbetsglädje kännetecknar vår arbetsplats.

Mer information om vår basenhet hittar du på http://www.ltkalmar.se/halsa-vard/habilitering/

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård. Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/347

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-10-01

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Charlotte Lindén

0490-868 62
Upplysning om tjänsten

Hanna Bjärman Facklig kuratorerna

0491-782449

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 2 oktober 2019 Lämna synpunkter på innehållet