Pressmeddelande 2021-03-30

14 000 nya vaccintider öppnas i dag

Möjligheten att boka in sig för vaccination mot covid-19 utökas när tidböckerna till de två vaccinationscentralerna i Kalmar och Västervik öppnas i dag.

Totalt handlar det om drygt 14 000 nya tider som är bokningsbara under veckorna 15-16.  Inom den närmaste tiden kommer ytterligare drygt 7 000 tider att läggas upp för veckorna 16 och 17. Just nu är det de som är födda 1951 och tidigare som erbjuds vaccination mot covid-19.

- Tidböckerna vid hälsocentralerna har snabbt blivit fulla när nya grupper har erbjudits att vaccinera sig. Därför öppnar vi i dag upp möjligheten att boka in sig vid de två vaccinationscentraler som ska öppnas i Västervik respektive Kalmar, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson.

Vaccinationscentralerna kommer att öppna vecka 15 och vara igång under hela den fortsatta vaccinationskampanjen, parallellt kommer hälsocentralerna och privata mottagningar inom Hälsoval Kalmar län att fortsätta erbjuda vaccinationstider.

I Oskarshamn kommer också en vaccinationscentral att öppnas senare under våren. Den kommer efter upphandling att drivas av det privata företaget Idoc. Lokal för centralen är ännu inte klar.

I Kalmar är det stadsbibliotekets gamla lokaler vid Tullslätten som kommer att användas för vaccinationerna, i Västervik kommer vaccinationscentralen att finns i Bryggaren Teater & Konferens vid Spötorget.

Vaccinationscentralerna är öppna för alla oavsett vilken kommun eller vilken hälsocentral en person är listad vid. Förutsättningen är dock att man måste boka tid för vaccination via 1177.se. Den som tidigare drabbats av en så kraftig reaktion vid en vaccination eller allergisk reaktion att de behövt sjukhusvård ska istället boka tid på hälsocentral.

Mer information

Marie Ragnarsson, vaccinsamordnare

Kontakt sker genom pressjouren 0480-841 31

Uppdaterad 10 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet