En man ger en en kvinna vaccin i överarmen.
Pressmeddelande 2021-12-13

Alla över 18 år kan boka dos 3

Bokningen av en tredje dos covid-vaccin för alla från 18 år och uppåt har nu öppnat i Kalmar län. Dock måste det ha gått sex månader eller längre sedan dos 2.

- Det känns bra att vi har kommit så långt i vårt vaccinationsarbete att vi kan nu kan öppna för en större grupp, säger vaccinationssamordnare Marie Ragnarsson.
- Vi räknar med att många vill boka en tid och på vissa håll kommer de att ta slut snabb. Men vi lägger ut nya tider efterhand. Det snabbaste sättet att boka en vaccination eller hantera en eventuell av- eller ombokning är via 1177.se

För att öka kapaciteten ytterligare har också tillfälliga vaccinationsmottagningar öppnat på Länssjukhuset i Kalmar och Oskarshamns sjukhus. På länssjukhuset finns mottagningen i hus 21 och ingång sker via Hälsogränd 4. På Oskarshamns sjukhus nås vaccinationsmottagningen via huvudentrén.

Inom kort kommer också Västerviks sjukhus att öppna en vaccinationsmottagning. Satsningen på sjukhusen görs för att regionen ska kunna vaccinera den stora grupp som är aktuell för dos 3 så snabbt som möjligt.

- Det är viktigt att tänka på att man inte ska boka in dos 3 för tidigt. Det måste ha gått minst sex månader sedan dos 2 för den som är mellan 18-64 år, samt fem månader för den som är 65 år eller äldre, säger Marie Ragnarsson.

Uppdaterad 16 december 2021 Lämna synpunkter på innehållet