Fem kvinnor som håller i inramade diplom och blombuketter.
Nyhet 2021-11-17

Årets kulturstipendiater prisades

Under onsdagen mottog Region Kalmar läns kulturstipendiater för 2021 diplom och blommor i samband med regionfullmäktiges sammanträde.

Kulturstipendierna utses varje år av regionala utvecklingsnämnden och under onsdagen fick stipendiaterna i tur och ordning motta diplom och även berätta om sin verksamhet.

Teatergruppen Kompani Error, som mottog ett belöningsstipendium, passade på att visa upp ett par korta filmer från sina föreställningar. Bland annat från föreställningen Jösses Gösta på Kalmar slott.

- Vi är väldigt tacksamma för stödet vi fått från regionen, som hjälper oss att fortsätta utvecklas, sa Ellen Sjöberg från Kompani Error.

Dea Carlsson, ordförande i Långemåla Hembygdsförening, mottog ett belöningsstipendium för sitt stora engagemang, inte minst i arbetet med den årliga hantverksmässan i Bötterum.

Från talarstolen passade Dea Carlsson på att berätta för regionfullmäktigeledamöterna om Bötterums hembygdsgård och lyfte särskilt fram alla ideella föreningar och människor som varje år bidrar och hjälper till med hantverksmässan.

- Mässan är inte ett enkvinnasjobb utan ett väldigt stort samarbete och jag är tacksam över hur föreningarna i Långemåla hjälps åt varje år. Och ett stort tack för stipendiet!

 

(På bilden syns Sara Västerlund, Ellen Sjöberg och Ulrika Einebrant från Kompani Error, Johanna Karlin och Dea Carlsson. Stipendiaterna Elizabet Christiansson, Ida Granqvist och Kompani Errors resterande tre medlemmar kunde inte delta under onsdagen.)

Uppdaterad 17 november 2021 Lämna synpunkter på innehållet