Nyhet 2021-06-03

Borgholm hälsocentral har öppet dygnet runt vid midsommar

För den som behöver söka vård i sommar är det i övrigt inga större förändringar.

I första hand hänvisas invånaren till 1177.se för information om hälsa och vård, kontaktuppgifter till vården, egenvårdsråd och personliga e-tjänster. Den som behöver ytterligare råd eller stöd kan ringa 1177 Vårdguiden på telefon. När söktrycket är som störst under sommaren kan det periodvis bli längre svarstider.

Om egenvård i hemmet inte räcker till kan invånaren vända sig till länets hälsocentraler eller primärvårdsjourer. Blomstermåla hälsocentral kommer under veckorna 25-32 istället att ta emot sina patienter på Mönsterås hälsocentral, i övrigt har alla länets hälsocentraler öppet som vanligt.

I Borgholm förstärks öppettiderna över midsommar. Midsommarhelgen håller hälsocentralen öppet dygnet runt från kl. 10.00 den 25/6 till kl. 15.00 den 27/6. Under veckorna 26-32 har Borgholm hälsocentral också öppet någon timme längre om dagarna, mellan kl. 08.00 och 18.00.

Under sommaren förväntas en låg smittspridning, men än är inte pandemin över. Uppmaningen att komma ensam till vården gäller fortsatt, förutom för den som har behov av ledsagare. Det är också viktigt att den som behöver komma till sjukvården först ringer och bokar en tid på mottagning. För allvarlig akut sjukdom eller olycka ska man ringa 112 för ambulans.

På sjukhusen gäller fortsatt besöksförbud för att hälsa på inneliggande patienter.

Uppdaterad 10 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet