Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Bild på badande barn.
Pressmeddelande 2022-06-20

Borgholms hälsocentral har öppet midsommarhelgen

För den som behöver söka vård i sommar är det inga större förändringar i tillgänglighet.

I första hand hänvisas till 1177.se för information om hälsa och vård, kontaktuppgifter till vården, egenvårdsråd och personliga e-tjänster. Den som behöver ytterligare råd eller stöd kan ringa 1177 Vårdguiden på telefon. När söktrycket är som störst under sommaren kan det periodvis bli längre svarstider.

Om egenvård i hemmet inte räcker till kan man vända sig till länets hälsocentraler eller primärvårdsjourer. Samtliga hälsocentraler i länet håller öppet som vanligt under sommaren.

I Borgholm förstärks öppettiderna över midsommar. Midsommarhelgen håller hälsocentralen öppet 10-18 men har bemanning dygnet runt för akuta händelser. Söndagen 26 juni stänger hälsocentralen 15.00. Tidbokning sker genom att ringa till hälsocentralen.

Efter midsommar och till om med 12 augusti har hälsocentralerna i Borgholm och Löttorp dagjourverksamhet med drop-in-mottagning för akuta åkommor. Under veckorna 26-31 har Borgholm hälsocentral också öppet någon timme längre om dagarna, mellan kl. 08.00 och 18.00.

Vid allvarlig akut sjukdom eller olycka ska man ringa 112 för ambulans.

 

Uppdaterad 20 juni 2022 Lämna synpunkter på innehållet