Ung man läser i en skärm
Pressmeddelande 2021-09-10

Fakturor direkt till elektroniska brevlådor

Den här veckan börjar Region Kalmar län att skicka ut fakturor digitalt till de privatperson som är anslutna till en elektronisk brevlåda.

Det handlar om dem som inte valt e-faktura men är anslutna till någon av brevlådorna för myndighetspost, såsom Digimail, e-Boks, Kivra eller Min myndighetspost. Det gäller samtliga fakturor från regionen, som avgifter för vårdbesök, sjukresor och hjälpmedel.

Utskicken sker automatiskt till dem som är anslutna och de behöver inte själva göra något aktivt för att få fakturorna denna väg.

För de som valt e-faktura kommer fakturan att komma den vägen som tidigare och för de som varken är anslutna till e-faktura eller en elektronisk brevlåda skickas fakturan i pappersform till hemadressen.

- Det är både billigare, snabbare och säkrare att skicka elektroniska fakturor. Och inte minst är det bättre för miljön, säger Yvonne Elmerkind, chef för ekonomiservice inom Region Kalmar län.

Totalt rör det sig om uppemot 10 000 fakturor i månaden som i fortsättningen kommer att skickas till elektroniska brevlådor.

Uppdaterad 29 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet