Pressmeddelande 2021-04-06

Gott om lediga vaccinationstider

Det finns för närvarande gott om lediga vaccinationstider veckorna 15 och 16 vid de vaccinationscentraler som öppnar nästa vecka i Kalmar och Västervik.

Just nu är det enbart de som är födda 1951 och tidigare som kan boka sig för en covid-19-vaccination, men senare den här veckan kommer också gruppen 1952-1956 erbjudas möjlighet att boka sig. De kommer de närmaste dagarna att få brev hem med information.

- Vi är nu på väg att rejält utöka kapaciteten. Vi kommer att få in en större mängd vaccin till länet och med vaccinationscentralerna kommer betydligt fler att kunna vaccineras varje dag, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson.

Vaccinationscentralerna är öppna för alla oavsett vilken kommun eller vilken hälsocentral en person är listad vid. Förutsättning är dock att man måste boka tid för vaccination via 1177.se. Den som tidigare drabbats av en så kraftig reaktion vid en vaccination eller allergisk reaktion att det behövts sjukhusvård uppmanas istället kontakta sin hälsocentral innan hen gör en bokning.

Vaccinationen är gratis, men den som uteblir från en bokad tid eller inte vill ta det vaccin som erbjuds kommer att få betala 200 kronor i en avgift för uteblivet vårdbesök.

Mer information

Marie Ragnarsson, vaccinsamordnare
Kontakt sker genom pressjouren 0480-841 31

Uppdaterad 10 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet