Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Vårdpersonal pratar i telefon
Nyhet 2022-01-03

Kampanj för fler sjuksköterskor

Region Kalmar län har just nu ett stort behov av fler sjuksköterskor, både för fortsatta vaccinationer och i den ordinarie vården.

Pågående rekryteringskampanj riktar sig främst till sjuksköterskor och kan ses i sociala medier. För att attrahera fler att jobba hos oss har Region Kalmar län kontinuerligt kampanjer som beskriver hur det är att jobba hos oss och vilka vi är.

– Alla som har arbetat inom hälso- och sjukvården under pandemin har gjort ett fantastiskt jobb! Vi har haft den stora förmånen att våra pensionärer har hjälpt oss med vaccinationerna men nu behöver vi stärka upp så att vi klarar vaccinationsuppdraget under en längre tid. Vi behöver även säkra kompetensen i vårt ordinarie uppdrag med att erbjuda en god, nära och jämlik hälso- och sjukvård i hela länet, säger Niklas Föghner som är primärvårdsdirektör.

Region Kalmar län söker både distriktssjuksköterskor, specialistsjuksköterskor till sjukhus och psykiatri samt hälsocentralerna runt om i länet. Just nu finns det många tjänster att söka, inte enbart på grund av vakanser utan också till nyinrättade tjänster.

Uppdaterad 3 januari 2022 Lämna synpunkter på innehållet