Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Sjuksköterska ger en covid-19-vaccination.
Pressmeddelande 2022-01-07

Kraftsamling med nya vaccinationstider

I nästa vecka fortsätter regionens kraftsamling med utökade vaccinationsmöjligheter. Öland och Kalmar kommer att stå i centrum med tusentals tider.

Boende i Torsås har möjlighet att vaccinera sig mot covid-19 på en tillfällig vaccinationscentral på Torskolan under fredagen 7 januari och lördagen 8 januari. Det går att få sin första, andra och tredje dos vid dessa tillfällen. Gäller det en tredje dos ska man ha fyllt 18 år och det ska ha gått fem månader sedan förra sprutan.

Det finns också ett stort antal lediga tider både lördag och söndag på Västerviks sjukhus. Här handlar det dock bara om dos 3-vaccinering.

På Öland upprättas två tillfälliga vaccinationscentraler kommande vecka:

  • Ölands köpstad i f d Jysks lokaler, Färjestaden, måndagen 10 januari-torsdag 13 januari. Det finns bokningsbara tider från kl 9.00 samtliga dagar.
  • Folkets hus, Borgholm, fredagen 14 januari-söndagen 16 januari. Det finns tider från kl 9.00 samtliga dagar.

I Kalmar har den tillfälliga vaccinationscentralen på länssjukhuset öppet ytterligare en vecka. Den är öppen endast för de som är över 18 år och ska ta en tredje dos då det gått fem månader sedan föregående vaccination. Det finns kvällstider måndag 10 januari-torsdag 13 januari.

För dem som vill ta en första eller andra dos finns det möjlighet att vaccinera sig på infektionskliniken vid Länssjukhuset i Kalmar på kvällstid 10-11 januari.

Nya tider kommer också att läggas ut på hälsocentralerna i länet.

I samtliga fall sker bokning av vaccination genom att gå in på 1177.se.

Hittills har 89 915 personer vaccinerats en tredje gång i Kalmar län och ytterligare 25 285 har en bokad tid.

Knappt 57 procent av befolkning över 18 år – den åldersgräns som hittills gäller för tredje dosen – har antingen vaccinerat sig eller har en bokad tid. I tre kommuner – Borgholm, Mörbylånga och Västervik – rör det sig om mer än 60 procent av invånarna.

Totalt har 473 696 doser hittills getts i Kalmar län sedan vaccinationerna startade.

Då Folkhälsomyndighetens inte gjort någon uppdatering av sin statistik i veckan är det fortfarande redovisning fram till och med 26 december som gäller. Den visar att 88 procent av befolkning över 12 år i länet har tagit en första dos vaccin mot covid-19 och 85,6 procent har också fått den andra dosen. Det kan jämföras med siffrorna för hela Sverige där 85,6 procent har fått en dos och 81,5 procent fått två doser.

Mer information

Marie Ragnarsson, vaccinsamordnare

Kontakt sker genom pressjouren 0480 – 841 31

Uppdaterad 7 januari 2022 Lämna synpunkter på innehållet