Pressmeddelande 2020-09-08

Nytt biljettsystem i länstrafiken

Den 14 september införs ett nytt biljettsystem inom Kalmar länstrafik. Samtidigt lanseras en ny app och ett nytt resekort.

Kalmar länstrafik har tillsammans med Länstrafiken Kronoberg, Jönköpings länstrafik och Hallandstrafiken utvecklat biljettsystemet. Under en begränsad tid kommer det gamla systemet att finnas kvar med nuvarande biljetter.

Frän den 14 september kommer det att finnas flera sätt för resenärer att köpa sina biljetter, det kommer även att vara möjligt för resenärer att välja var biljetterna ska placeras. Det nya systemet består av flera delar och tjänster som nu är sammankopplade. Det gäller bland annat:

  • ny e-handel (Mitt konto),
  • ny app,
  • nytt resekort.

- Det nya systemet är mer anpassat för dagens och framtidens kollektivtrafik där resenärerna har större frihet att själva köpa och hantera sina biljetter, säger trafikdirektör Christer Holmgren vid Kalmar länstrafik.

Under hösten kommer nya biljettautomater att placeras ut runt om i Kalmar län. Det kommer även fortsatt att vara möjligt att få hjälp med biljettköp och svar på frågor om kollektivtrafiken hos Kalmar länstrafiks kundcenter och återförsäljare.

Den 30 september blir sista dagen att resa upp sitt belopp på reskassan ombord på fordon. De pengar som finns kvar kommer dock inte att försvinna. Antingen kan kunden överföra beloppet på ett tillgodokvitto som kan användas för att köpa biljetter eller så kan man få det kvarvarande beloppet återbetalt.

Uppdaterad 10 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet