Pressmeddelande 2020-10-22

Patientbesök ombokas vid Färjestaden hälsocentral

Efter ett bekräftat fall av covid-19 bland personal på Färjestaden hälsocentral tas inga patienter emot under pågående smittspårning.

Under torsdagseftermiddagen konstaterades att en medarbetare på hälsocentralen smittats med covid-19.  I samråd med regionens smittspårningsenhet har hälsocentralen beslutat om att hålla stängt för patienter i första hand under fredagen den 23 oktober. Inbokade patientbesök av- och ombokas.

Som patient i behov av en medicinsk bedömning går det fortsatt bra att ringa till Färjestaden hälsocentral. Vid behov av ett fysiskt besök kan man erbjuda en lösning i samverkan med Mörbylånga och Borgholm hälsocentraler.

Smittspårning pågår och de ur medarbetargruppen som kan ha smittats kommer att provtas. Även ett antal patienter kommer att kontaktas för provtagning.

- Tyvärr är det så att en medarbetare vistats på arbetsplatsen med lindriga symtom. Vi tar allvarligt på situationen och kommer tillsammans att se över hur vi på hälsocentralen efterlever de rekommendationer och riktlinjer som finns för att säkra att situationen inte upprepas, säger verksamhetschef Jonas Falk.

Patienter som är aktuella för provtagning kommer att kontaktas snarast.

 

Uppdatering 2020-10-27: Färjestaden hälsocentral öppnar för patientbesök igen

Idag på förmiddagen kunde bekräftas att inga ytterligare fall av covid-19 finns bland medarbetarna på Färjestaden hälsocentral. Från och med tisdag eftermiddag bedrivs verksamheten som vanligt och patienter är välkomna.

 

Mer information

Jonas Falk, verksamhetschef, Färjestaden hälsocentral

0485-391 14

Uppdaterad 10 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet