Pressmeddelande 2020-03-16

Polisanmälan efter misstänkt stöld

Region Kalmar län har polisanmält en tidigare anställd för misstänkt stöld av munskydd som sedan lagts ut till försäljning på internet.

Det var efter ett tips från allmänheten via 1177 som Region Kalmar län uppmärksammades på att det förekom försäljning av munskydd inom en grupp på sociala medier. Minsta beställning som kunde ske var på 1 000 munskydd. Bakom försäljningen stod en person som i mitten av februari på eget initiativ slutat sin anställning inom Region Kalmar län.

Då det finns misstankar om att hen kan ha stulit munskydden från något av Region Kalmars förråd har en polisanmälan skett.

Då ärendet nu är under polisutredning har Region Kalmar län inga fler kommentarer att ge i fallet.

Sedan förra veckan förvaras viss material som är viktig för hanteringen av det nya coronaviruset och andra sjukdomstillstånd i låsta lokaler. Det rör sig om totalt ett tjugotal olika artiklar, bland annat munskydd och handsprit. Detta material lämnas ut av utsedda kontaktpersoner.

Uppdaterad 16 mars 2020 Lämna synpunkter på innehållet