Nyhet 2018-12-17

Prova-på tjänst

Har du funderat på att bli specialistsjuksköterska och få mer kunskap inom ett visst område? Kom och prova-på hos oss på Västerviks sjukhus.

Möjligheten att studera till specialistsjuksköterska med bibehållen lön har funnits under många år för anställda inom Region Kalmar län. Nu ger vi samma möjlighet till dig som är sjuksköterska men som jobbar utanför vår organisation att gå vidare i din karriär.

Under fyra månader erbjuds du en prova-på anställning inom vald specialitet. Du arbetar som sjuksköterska och får fördjupa dina kunskaper inom din specialitet samtidigt som du följer specialistsjuksköterskorna i deras dagliga arbete. 

Under tiden ansöker du till specialistutbildningen på universitetet. Specialistutbildningen är en del av din anställning och du behåller din lön under studietiden. Efter avslutad utbildning övergår din anställning till en anställning som specialistsjuksköterska. 

Du som är sjuksköterska med minst ett års erfarenhet kan söka  prova-på tjänsten på Västerviks sjukhus. Du behöver inte vara anställd av Region Kalmar län. 

Specialiteter inom prova-på tjänsten

Vi erbjuder prova-på tjänsten inom följande områden:

- Barnmorska

- Barnsjuksköterska

- Anestesisjuksköterska

- Intensivvårdssjuksköterska

- Operationssjuksköterska

Så här ansöker du om en prova-på tjänst

Du ansöker till prova-på tjänsten via vår sida med lediga jobb. Du ansöker även till vald specialistutbildning på aktuellt lärosäte via antagning.se.

Uppdaterad 2 januari 2019 Lämna synpunkter på innehållet