Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Emma Lee
Nyhet 2022-03-28

Regiondagen 2022

Region Kalmar län bjuder in till en kostnadsfri digital halvdagskonferens kring digitalisering med temat ”Digital omställning för ett hållbart Kalmar län".

Regiondagen 2022 äger rum den 21 april klockan 09.00-12.00 och direktsänds från Kalmarsalen. Evenemanget kräver ingen föranmälan och under halvdagen kommer tittarna bland annat få ta del av föreläsningar av riksdagens talman Andreas Norlén, futuristen Stefan Hyttfors och IT-säkerhetsexperten David Jacoby.

– Med Regiondagen 2022 vill vi dels inspirera och dels väcka tankar och funderingar kring den digitala omställningen i Kalmar län, säger Emma Lee, digital strateg på Region Kalmar län samt projektledare för evenemanget.

– Riksdagens talman Andreas Norlén ska inledningstala om ”Det demokratiska samtalet i en digital värld”. Sedan tar Stefan Hyttfors och David Jacoby vid, som är två av Sveriges främsta föreläsare inom digitalisering och IT-säkerhet. Och panelsamtalen leds av IT-pionjären Beata Wickbom.

– I kombination med det stora intresset och den breda uppslutningen av de lokala paneldeltagarna kommer dagen ge många nya spännande perspektiv, infallsvinklar och förhoppningsvis en energiinjektion i det pågående arbetet med den digitala omställningen i Kalmar län, säger Emma Lee.

Planeringsarbetet med Regiondagen 2022 inleddes vid årsskiftet och fick delvis göras om i och med Rysslands invasion av Ukraina i februari.

– Vi tänkte om på så sätt att cyber- och IT-säkerhet fått ta ett lite större utrymme än vad som först var tänkt. På det området kommer David Jacoby ge flera handfasta tips och råd kring hur företag, organisationer och privatpersoner kan förbättra sitt digitala självförsvar.

– Något som är viktigt inte bara i oroliga tider utan blir allt viktigare när den digitala omställningen ställer alla vi som bor och arbetar i Kalmar län inför nya möjligheter och utmaningar.

Uppdaterad 29 augusti 2022 Lämna synpunkter på innehållet