Passagerare som betalar med resakassa.
Pressmeddelande 2020-06-03

Reskassan försvinner efter sommaren

Reskassan försvinner som betalmedel inom länstrafiken efter sommaren. Men redan nu påverkas reskassan av covid-19-pandemin.

Reskassan är ett betalmedel där kunder kan placera pengar. Pengarna på reskassan kan sedan användas för att köpa enkelbiljetter eller duo/familj-biljetter hos Kalmar länstrafik.

För tillfället arbetar Kalmar länstrafik fram ett nytt biljettsystem. I det nya systemet kommer biljettutbudet att justeras och reskassan försvinna.

- Användningen av reskassan ombord på Kalmar länstrafiks fordon medför ett manuellt arbete som tar extra tid för förare och ombordpersonal. När reskassan försvinner innebär det en smidigare ombordstigning för våra kunder och i slutändan en allt mer pålitlig tidtabell säger Christer Holmgren, trafikdirektör vid Kalmar länstrafik.

Sista dag att ladda reskassan blir den 30 juni och sedan går det att använda reskassan för att betala biljetter till och med september. Rabatten som finns vid köp av biljetter via reskassan kommer också att finnas kvar fram till den sista september.

- Vi rekommenderar våra kunder att resa upp beloppet före den 30 september. Samtidigt är vi medvetna om att möjligheten att använda reskassan har begränsats av covid-19-pandemin och de stängda framdörrarna på våra stora bussar. Möjlighet finns att få beloppet på reskassan överfört till ett tillgodokvitto eller återbetalat till ett konto. Vi har också tillfälligt plockat bort administrationsavgiften för att få beloppet på reskassan återbetalat, säger Christer Holmgren.

Det är fortfarande möjligt att använda reskassan ombord på bussar som bara har en dörr, ombord på Kustpilen-tågen och Krösatågen, i biljettautomater och via fasta försäljningsställen.

Det är tills vidare inte möjligt att köpa några biljetter av föraren ombord på de större bussarna i Kalmar län.

30-dagarsbiljett, enkelbiljett och duo/familj-biljett finns att köpa i Kalmar länstrafiks app. Seniorbiljett och 30-dagarsbiljett kan beställas över telefon via Kalmar länstrafiks kundtjänst.

Reskassan för serviceresor ”kortlös reskassa” påverkas inte av förändringen och kommer fortsatt finnas kvar.

Uppdaterad 10 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet