Nyhet 2020-12-18

Så tycker svenskarna om Kalmar län

Glasriket och Kalmar slott är de besöksmål i vårt län som lockar flest svenskar. Det visar den sifo-undersökning som Region Kalmar län låtit gjort under hösten.

Var fjärde år undersöker Region Kalmar län hur de svenskar som inte bor i Kalmar län känner till våra orter, besöksmål och evenemang.

- Undersökningen ger oss värdefull insikt i hur väl vi lyckats kommunicera kring våra platser och evenemang. Tack vare att vi gör den återkommande kan vi se hur flera av våra orter och evenemang ökar både i kännedom och attraktivitet. Länets destinationer stöttar varandra och vi är högt på mångas önskelista när de ska planera semester, säger Oskar Lind, affärsutvecklare besöksnäring.

Bland annat visade undersökningen att:

  • 37 procent av besökarna i Kalmar län kommer hit för våra fina besöksmål. Av alla våra besöksmål är det Glasriket och Kalmar slott som lockar flest.
  • Öland, Kalmar, Borgholm och Vimmerby är de platser flest svenskar känner till i vårt län.
  • Öland är den plats i vårt län som flest svenskar vill besöka de kommande tre åren.
  • Victoriadagen är vårt läns mest kända evenemang. 50 procent känner till Victoriadagen och nästan lika många vet om musikevenemangen i Hultsfred.
  • Att nästan alla svenskar känner till Astrid Lindgrens värld, och två av tre småbarnsföräldrar planerar ett besök inom tre år.
Uppdaterad 10 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet