Röntgen på en hand
Nyhet 2020-09-24

Satsning för att säkra bemanning av röntgensjuksköterskor

Region Kalmar läns radiologiska kliniker gör en satsning för att säkra bemanningen av röntgensjuksköterskor.

Erbjudandet riktar sig till redan anställda inom Region Kalmar län som vill byta yrke till röntgensjuksköterska. Erbjudandet är kopplat till distansstudier vid Luleå tekniska universitet.

Vid antagning av distansutbildningen för röntgensjuksköterska vid Luleå tekniska universitet erbjuds ekonomiskt stöd i form av resor till och från universitetet, betalt boende vid obligatoriska träffar samt studentlitteratur. Även tryggheten i att ha sin grundtjänst i Region Kalmar finns kvar. Under studietiden är man fortfarande anställd på sin ordinarie tjänst i Region Kalmar län och garanteras även plats vid den radiologiska klinik man sökt till.

–Jag tror att det finns personer i vår organisation som vill ta ett kliv vidare i sin karriär. Man kanske redan jobbar inom vården eller med teknik av något slag och tycker att yrket som röntgensjuksköterska verkar spännande. Vi vill på detta sätt stötta så mycket som möjligt på den här utbildningsresan. Att få ersättning för resor, boende och studentlitteratur innebär att fler får möjlighet att genomföra studierna, säger Susanne Elgström Carlsson som är avdelningschef på radiologen i Kalmar.   

Som röntgensjuksköterska är man expert på metoder för framställande av röntgenbilder. Arbetet som röntgensjuksköterska passar den som vill kombinera teknik, vård och mänskliga möten.

 

Läs mer

Relaterat på andra webbplatser

Uppdaterad 10 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet