Pristagare som står och tittar in i kameran, en del håller i diplom eller blommor.
Nyhet 2021-11-29

Stor och större klimatinspiratör fick Solrospriset

Årets Solrospris går till två företag i Kalmar län som på ett föredömligt sätt visar att alla företag, stora som små, kan bidra till ett mer hållbart samhälle.

Årets mottagare av Solrospriset är Scania Oskarshamn och Lindbytvätten på Öland.

Med 50 anställda är Lindbytvätten ett litet företag jämfört med Scania Oskarshamn som med sina 2 700 anställda och som är länets största privata arbetsgivare. Men i engagemang, idérikedom och i genomgripande miljötänk var det två jämlika företag som mottog Solrospriset av landshövding Peter Sandwall och Klimatkommissionen i  Kalmar läns ordförande Ilko Corkovic på måndagen.

Solrospriset delas ut med följande motivering: Scania Oskarshamn och Lindbytvätten har genom ett målinriktat arbete bidragit till ett klimatsmartare Kalmar län. Med sitt engagemang och arbete har de inspirerat andra att arbeta med klimatfrågan samt bidragit till länets mål att bli fossilbränslefritt år 2030.

 

Solrospriset är ett "uppmuntringspris" som består av diplom och en blomma och som årligen delas ut av Klimatkommissionen i Kalmar län. Syftet är att lyfta fram goda exempel på hur man kan arbeta i stort och smått med klimatfrågan. Detta som en del i arbetet med att länet ska vara fossilbränslefritt år 2030.

(På bilden syns landshövding Peter Sandwall, Lindbytvättens vd Peter Streijffert, Lindbytvättens vice vd Rikard Streijffert, Scania Oskarshamns hållbarhetschef Pernilla Zackrisson, Klimatkommissionen i Kalmar läns ordförande Ilko Corkovic samt Scania Oskarshamns platschef Peter Magnusson.)

Uppdaterad 8 december 2021 Lämna synpunkter på innehållet