Nyhet 2021-04-08

Språkcafé online på länets folkbibliotek

Region Kalmar län är initiativtagare till Språkcafé online, som en gång i veckan anordnas av folkbiblioteken i Kalmar län och Kompis Sverige.

Språkcafé online riktar sig till den som vill öva svenska eller lära ut svenska och samtidigt bidra till integration på ett enkelt och roligt sätt. De digitala träffarna hålls en gång i veckan på tisdagar och ersätter för tillfället de analoga språkkaféerna.

Språkcafé online syftar till att vara en öppen mötesplats och nu när det körs digitalt öppnar det upp möjligheten för människor från hela länet att träffas. Målet med Språkcafé online är förutom att skapa en möjlighet för nyanlända att lära sig det svenska språket även att motverka det digitala utanförskapet hos målgruppen.

Samtliga folkbibliotek i Kalmar län samarbetar tillsammans med Kompis Sverige och det är Region Kalmar län som finansierar insatsen under 2021. Förhoppningen är sedan att ha skapat förutsättningar för de bibliotek som vill implementera tjänsten i sin egen verksamhet från och med 2022.

Uppdaterad 10 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet