Illustration med unga människor i olika yrkesroller
Nyhet 2020-01-10

Stor ökning av yrkeshögskoleutbildningar

I veckan presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan de ansökningar som beviljats från 2020, många kommer från Kalmar län.

En viktig del av det regionala utvecklingsansvar Region Kalmar län har handlar om kompetensförsörjning i länet. Den stora ökning av utbildningsplatser som Myndigheten för yrkeshögskolan nu beviljat innebär att det kommer finnas medel kommande år till cirka 750 nya platser.

- Yrkeshögskoleutbildningar är viktiga för arbetsgivare i Kalmar län då de bygger på deras behov av kompetens, säger Katarina Johansson samordnare kompetensförsörjning. Så det är glädjande att vi nu fått så stor tilldelning som stärker länet framåt.

Under 2019 lämnades 28 ansökningar från Kalmar län in till Myndigheten för yrkeshögskolan. Under onsdagen beviljades 15 av dessa, vilket är betydligt fler än de senaste två åren.

Bland de beviljade utbildningarna finns TV-produktionsspecialist Gamleby folkhögskola, E-Commerce Manager IHM Business School Kalmar, Design och konstglas Nybro kommun, Byggnadsingenjör-produktionsledare IUC Kalmar och VVS-ingenjör Campus Nyköping i Oskarshamn.

Kontaktperson

Katarina Johansson
Samordnare kompetensförsörjning
Skicka e-post 
Telefon: 0480-843 49

Uppdaterad 25 juni 2020 Lämna synpunkter på innehållet