Bild på en dos vaccin.
Pressmeddelande 2020-12-30

Vaccinationsstart för Kalmar och Torsås kommuner

Vaccinationerna mot covid-19 i Kalmar län fortsätter att breddas.

Region Kalmar län har i mellandagarna fått ytterligare leveranser av vaccin mot covid-19. Kalmar kommun kommer under dagen att få 40 doser till sig och Torsås 15 doser, så att kommunerna kan påbörja sina vaccinationer av prioriterade grupper. Sedan tidigare har Mörbylånga och Västerviks kommuner inlett vaccineringar på sina särskilda boenden och under nästa vecka förväntas resten av länets kommuner att följa efter.

- Det har pågått ett intensivt jobb de senaste veckorna. Det känns jättebra att vaccinet snart kommer alla kommuner till del och att vi kan börja vaccinera de mest sköra och äldre i hela regionen, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson.

Inledningsvis kommer vaccinet att ges till personer på särskilda boenden för äldre, de som har personlig assistans, hemtjänst eller hemsjukvård samt deras hushållskontakter. Det vill säga den grupp som Folkhälsomyndigheten har identifierat löper störst risk för ett allvarligt förlopp, eller avlida av covid-19.

Parallellt med att vaccinationerna i kommunerna pågår, förbereder Region Kalmar län en breddning till andra prioriterade grupper samt till allmänheten. Målsättningen är att alla invånare i Kalmar län ska erbjudas vaccin under första halvåret 2021.

 

Mer information

Sofia Hartz, planeringsdirektör

Kontakt sker via pressjouren: 0480- 84131

Uppdaterad 15 december 2022 Lämna synpunkter på innehållet