Sofia Johansson, Marianne Johansson och Demiri Schenigra
Nyhet 2021-10-02

Barn och vuxna rörde sig tillsammans för Världens barn

Lördagen den 2 oktober kl. 11.00 gick återigen startskottet för Världens barnloppet på Guldfågeln arena.

För sjunde året i rad arrangerades loppet där alla vinner till förmån för Radiohjälpens insamling åt världens barn. Tillsammans gör vi skillnad för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Loppet, som i år arrangerades både digitalt och på plats, har anordnats sedan 2014 men under förra året arrangerades det endast digitalt.

Även i år fanns det två distanser att välja på, 1,5 kilometer för de yngsta eller för de som inte känner för att springa/gå/köra med rullstol hela sträckan som är 4,5 kilometer. Med under loppet var musikartisterna Duran & Mollan, som inledde dagen med musikunderhållning och pepp. Uppvärmningen hölls av Friskis & Svettis gav både värme, energi och rörelseglädje.

I regionens monter fanns möjlighet att ställa frågor om hälsa och e-tjänster på 1177.se och fråga sjuksköterskor om vaccination mot covid-19.  

Totalt var det omkring 400 deltagare, varav en tredje del var barn. 1177 Vårdguidens egna maskot Tryggve som är barnens favorit var med på plats och rör på sig med barnen.

- Jag har varit med på alla Världens barnlopp, det har blivit en tradition för mig, säger Jacob Hallberg, en av deltagarna.

Jacob.JPG

Sofia Johansson, Marianne Johansson och Demiri Schenigra (bilden överst):

- Vi har varit med på alla lopp och ville inte missa detta nu när loppet blev av på kort varsel.

Nina Merkel, Meija Merkel från Rockneby och Micaela Glindarv, Lovisa Glindarv från Kalmar:

- Man får löpningen gjord och så är det för en god sak, därför ställer vi upp i dag!

Nina Merkel2.JPG

Alla är vinnare en sådan här dag när flera generationer har roligt tillsammans och rör på sig för en god sak. Sist i mål promenerade vännerna Kerstin Quist 78 år från Kalmar och Britt-Marie Engkvist 74 år, Böle med hunden Rally.

- Att röra på sig är viktigt. Vi brukar promenera tillsammans och vi har varit med i loppet förut, det är ju för en bra sak, avslutar Kerstin Quist.

Kerstin2.jpg

Loppet arrangeras av P4 Kalmar, Kalmar FF, Högby IF och Region Kalmar län för att sätta fokus på hälsa, rörelseglädje och samtidigt samla in pengar till världens Barn.

Uppdaterad 2 oktober 2021 Lämna synpunkter på innehållet