Videomöten i Region Kalmar län

Region Kalmar län satsar på hållbara möten där videomöte är förstaval. Reseriktlinjen tydliggör kraven på ett säkert, miljöanpassat och kostnadseffektivt sätt att mötas. Region Kalmar län arbetar för en hållbar utveckling och en miljö i balans. En hållbar utveckling är en stor del i arbetet för ett friskare, tryggare och rikare liv.

Skype för företag

Inbjudna till möten får inbjudan via e-post. Externa parter kan ansluta via Skype för företag, Skype webb app, telefon, videokonferenssystem eller webbläsare.

Videokonferens

Region Kalmar län har närmare 200 mötesrum med videokonferenssystem. Möten mellan två eller flera parter kopplas samman i ett virtuellt mötesrum (Skype-inbjudan).

Exempel på inbjudan nedan:

Alternativ för att ansluta till möte

Om du har Skype för företag installerat på din dator klickar du på Anslut till Skypemöte.

Du kan även använda Skype Web App genom att ladda ned och installera ett plugin-program för Skype för företag-webbapp.

Videokonferensanvändare skriver in konferens-ID följt av @regionkalmar.se
Exempel: 12345@regionkalmar.se

Du kan också ansluta till mötet via webbläsare.

1. Skriv in adressen: https://join.regionkalmar.se
  2. Klicka på Gå med i möte.
  3. Skriv in konferens-ID (Mötes-ID), inget lösenord.
  4. Klicka på Gå med i möte och sedan skriv ditt namn och Gå med i möte.

Snabbguide videomöte Region Kalmar län