Supermat från Kalmar län

2019-06-20

En föreläsning med Anna K Sjögren och Anna Blücher

Fjolårets succé i ny tappning!

Hälsosam mat är en av de tydligaste livsmedelstrenderna just nu och den mat som produceras i Kalmar län erbjuder så många möjligheter! Vad säger vetenskapen om våra livsmedel och dess hälsoegenskaper? Vilka trender råder inom mat och dryck? Vilka möjligheter innebär detta för dig som jobbar med förädling av livsmedel, och vad säger reglerna angående marknadsföring av livsmedel med hälsofördelar?

Anna Blücher och Anna K Sjögren vet vad som gäller och har en fantastisk förmåga att förmedla sin kunskap på ett underhållande sätt! Vi bjuder på regionala tilltugg i pausen. Begränsat antal platser (ca 90 resp. 70). Missa inte detta!

Ölands Skogsby måndag 9 september kl. 18–20, (Folkhögskolan, Strömstedtsalen). Anmäl dig via länken till höger, senast den 30 aug.

Vimmerby måndag 16 september kl. 17–19, (Folkhögskolan, Sal 24). Anmäl dig via länken till höger, senast den 6 sept.

Om föreläsarna: Anna K Sjögren är kostvetare och frilansjournalist inom området livsmedel, konsumentfrågor och hälsa. Anna Blücher är lektor vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Anna är mikrobiolog med koppling till livsmedel och har undervisat inom livsmedelsvetenskap och mikrobiologi sedan 1980.

Vi bjuder på regionala tilltugg i pausen.

Aktiviteten vänder sig primärt till dig som jobbar med mat och dryck, men alla med ett intresse för ämnet är välkomna. Till grund för föreläsningen ligger rapporten Mat och hälsa i Kalmar län, som du hittar här: www.regionkalmar.se/matrapport

Frågor hänvisas till Kristina Bergman via kristina.bergman@regionkalmar.se eller 0480-44 83 88.

Obligatorisk anmälan via länkarna i högerkolumnen.

Varmt välkommen!

 

Föreläsningen arrangeras av Livsmedelsutveckling Sydost; ett samverkansprojekt med finansiering av Europeiska
regionala utvecklingsfonden.