Barn på besök hos tandvården.

Jobba hos Folktandvården

Vi som arbetar på Folktandvården i Kalmar län bildar tillsammans en gemensam styrka för att ge regionens invånare en bättre livskvalitet och god munhälsa.

Lediga jobb

Vårt erbjudande

Folktandvården i Kalmar län består av allmäntandvård med kliniker spridda i hela länet och specialisttandvård i de tre kuststäderna Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Hos oss arbetar cirka 400 medarbetare med ett tydligt fokus på hälsoinriktad tandvård utifrån en bred kompetensgrund.

På våra kliniker möter patienterna engagerade medarbetare med bred och djup kompetens. Vi jobbar dagligen i en stimulerande miljö med många intressanta och utmanande patientfall. Det gedigna vårdpanoramat gör att du snabbt utvecklas i din yrkesroll. 

Vi har många kunniga och engagerade medarbetare som har jobbat hos oss länge. Det tror vi är ett kvitto på att vi är en attraktiv arbetsgivare. Men vi behöver självklart fylla på med nya entusiastiska medarbetare, både du som är ny i yrket och du med erfarenhet. Om du har ambitioner och vill utvecklas tillsammans med oss kan vi erbjuda dig en arbetsplats med stor variation, bra förmåner och spännande utvecklingsmöjligheter. 

Vi erbjuder en rad olika arbetsvillkor och förmåner. Det gör vi för att vi bryr oss om dig som jobbar hos oss. Se dina samlade förmåner

Foto: Roger Sjöström

För dig som är nyanställd

Vi vill vara en hälsofrämjande arbetsgivare där du som medarbetare mår bra och känner dig trygg på din arbetsplats. För att ge dig en bra start hos oss erbjuder vi dig en genomtänkt introduktion så att du får de bästa förutsättningarna för att växa in i din nya roll. 

Introduktion och handledning

Under ditt första år hos oss deltar du i ett introduktionsprogram som består av introduktion på din arbetsplats samt ett antal övergripande föreläsningsdagar där du får möjlighet att träffa andra nya medarbetare. I din introduktion ingår även auskultation vid vår specialisttandvård. Du som är ny i yrket har även möjlighet att ingå i ett nätverk för nyanställda.

Som nyutbildad är det viktigt att få en bra handledning för att på bästa sätt växa in i sin kliniska yrkesroll. För alla nyutbildade utses en handledare med rätt kompetens, engagemang och vilja att stötta dig. 

Din utveckling och karriär

Att som medarbetare få växa och ständigt utvecklas tillsammans med sina arbetskamrater är viktigt. Det är då vi når det gemensamma målet - en friskare framtid för länets invånare. 

Om du har ambitioner och vill utvecklas finns flera möjligheter. Du kan till exempel välja att fördjupa dina kliniska kunskaper inom ett specifikt område, satsa på ett chefs- och ledarskap, arbeta på en specialistavdelning eller delta i ett spännande forskningsprojekt. 

Inom vår organisation har vi ett utvecklande kunskapsflöde genom ett tätt samarbete mellan allmäntandvården och specialisttandvården. Tillsammans hjälps vi åt och lär av varandra i vardagen. 

Möt våra medarbetare

Adrian Borhani, tandläkare

Det var genom sommarpraktiken som tandläkaren Adrian Borhani fick upp ögonen för Folktandvården i Kalmar län. Läs hela intervjun.

Tandläkare Adrian Borhani

Foto: Adrian Borhani

Evelina Bertilsson, ortodontiassistent

Som ortodontiassistent har Evelina ett varierande, självständigt och detaljrikt yrke.  Läs hela intervjun.

Evelina Bertilsson ortodontiassistent

Foto: Evelina Bertilsson