Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Logoped barn- och ungdomshabiliteringen

Oskarshamn

Vi erbjuder

Barn- och ungdomshabiliteringen i Oskarshamn söker nu en logoped! Vi erbjuder ett meningsfullt och variationsrikt arbete med stort fokus på de barn och ungdomar vi möter. Här har du möjlighet att få arbeta med patienter som har olika funktionsnedsättningar och utgöra ett stöd för våra patienter. Här har du också stor möjlighet att vara med och utveckla vår verksamhet. Vår målgrupp är individer med varaktiga funktionsnedsättningar såsom intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd och rörelsehinder.

Du blir en av två logopeder som aktivt deltar i teamets utrednings- och behandlingsarbete. Förutom bedömning och behandling vid ät- och sväljsvårigheter samt vid kommunikationssvårigheter ger du stöd till patienten, familjen och deras övriga nätverk. Du kommer arbeta både enskilt och tillsammans med andra erfarna kollegor, vilket gör arbetet stimulerande. Vi förskriver också flera olika typer av hjälpmedel som vi följer upp, bygger vidare på och stöttar patienterna att utvecklas med.

Så här beskriver Sara Dahlström sitt arbete som logoped på barn- och ungdomshabiliteringen i Oskarshamn: ”Vi är en liten arbetsplats med alla dess fördelar. Vi jobbar tätt tillsammans. Hos oss är ingen fråga dum och därför har alla dörren öppen redo att hjälpas åt. Vi har regelbundna after work och är noggranna med att ta hand om varandra. Vi har också alla de fördelar med en stor arbetsplats där vi tillsammans i våra fem team i basenheten alltid har någon som har erfarenhet av precis rätt sak. Vi logopeder har regelbundna träffar tillsammans i basenheten där vi pratar om komplicerade patientfall, hur vi kan samarbeta kring utbildningsinsatser och hur vi kan utveckla logopedin inom vår habiliteringen. Trettio års erfarenhet eller nyutexaminerad? Uppvuxen i Oskarshamn eller nyinflyttad? Hos oss är alla välkomna!” 

Tjänsten avser ett visstidsanställning relaterat till att en av våra logopeder kommer gå på föräldraledighet. Anställningsperioden är beräknad till och med 2024-05-31, men det kan finnas möjlighet till förlängning och eventuell tillsvidareanställning.  

Se gärna filmen som våra kollegor på barnhabiliteringen i Kalmar gjort: 

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad logoped och som har ett nyfiket intresse för habilitering. För att trivas och lyckas med arbetet hos oss tror vi att du:

- Utgår från patienternas behov och involverar patienten och dess nätverk i arbetet

- Trivs med att arbeta i grupp och samverka

- Tar del av andra professioners kunskap och erfarenheter samt delger dina egna

- Tar eget ansvar och har förmåga att prioritera

- Har intresse av att skapa nya arbetssätt tillsammans med andra

Du behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt B-körkort. Vi är nyfikna på dig - varmt välkommen med din ansökan!

Vår arbetsplats

Basenheten Habilitering Norr omfattar barn-, ungdoms och vuxenhabilitering samt syncentralen i Kalmar läns sex norra kommuner. I verksamheten finns ca 50 medarbetare och på barn- och ungdomshabiliteringen finns följande professioner; arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut, psykolog, kurator, logoped, läkare, sjuksköterska, specialpedagog och teamsekreterare. Hos oss arbetar vi som ett lag, lyssnar och drar åt samma håll. Erfarenhet, stor kompetens och arbetsglädje kännetecknar vår arbetsplats. Välkommen med din ansökan!

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/132

Placering/enhet:

Oskarshamn

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-04-04
Upplysning om tjänsten

Rebecka Nilsson, områdeschef

0491-782620
Upplysning om tjänsten

Torbjörn Westerberg, logoped

0491-782583
Upplysning om tjänsten

Marie Wallman Andersson, SRAT

0490-86797

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30